Az SZDSZ túlszárnyalhatja korábbi választási eredményeit

Index
2006.09.09. 14:43

"Az SZDSZ országos tanácsa szerint a párt meg tudja ismételni, vagy akár túl is tudja szárnyalni a négy évvel ezelőtti önkormányzati választásokon elért eredményeit" - mondta Kuncze Gábor pártelnök a testület szombati ülése után tartott sajtótájékoztatón a Liberálisok Házában. Ez amellett is lehetséges, hogy a társadalmat negatívan érintő intézkedéseket kellett meghozni, ami népszerűségvesztést okoz, így rontja a párt választási esélyeit, tette hozzá. "Az őszinteség meg fogja hozni eredményét" - fogalmazott Kuncze.

Az országos tanács (ot) ülésének két fő témája volt: az egészségügyi reformok és a konvergenciaprogram, valamint a benyújtása óta történtek. "El kell jutnunk oda, hogy valódi biztosítók határozzák meg az egészségügy működését" - mondta Horváth Ágnes, az egészségügyi minisztérium államtitkára. Kitért arra is, hogy az augusztus 31-i kormányülés döntést hozott az egészségbiztosítási felügyelet létrehozásáról, mely januárban kezdheti meg működését. A szervezet feladata lesz a terület finanszírozásának felügyelete, a források hatékony felhasználása, a minőségi szolgáltatás és a fogyasztóvédelem biztosítása.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter beszámolt róla, hogy a konvergenciaprogram benyújtása óta növekedett a befektetők Magyarországba vetett bizalma. Elmondta, hogy rövidesen benyújtják az Új Magyarország fejlesztési tervet, ami alapján elkészítik a 2007-es költségvetést. Az ot ülésén szóba került még a vasúti reform, az energetikai piac megnyitása, valamint az autópályák és közutak fejlesztése.