Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Az SZDSZ túlszárnyalhatja korábbi választási eredményeit

Index
2006.09.09. 14:43

"Az SZDSZ országos tanácsa szerint a párt meg tudja ismételni, vagy akár túl is tudja szárnyalni a négy évvel ezelőtti önkormányzati választásokon elért eredményeit" - mondta Kuncze Gábor pártelnök a testület szombati ülése után tartott sajtótájékoztatón a Liberálisok Házában. Ez amellett is lehetséges, hogy a társadalmat negatívan érintő intézkedéseket kellett meghozni, ami népszerűségvesztést okoz, így rontja a párt választási esélyeit, tette hozzá. "Az őszinteség meg fogja hozni eredményét" - fogalmazott Kuncze.

Az országos tanács (ot) ülésének két fő témája volt: az egészségügyi reformok és a konvergenciaprogram, valamint a benyújtása óta történtek. "El kell jutnunk oda, hogy valódi biztosítók határozzák meg az egészségügy működését" - mondta Horváth Ágnes, az egészségügyi minisztérium államtitkára. Kitért arra is, hogy az augusztus 31-i kormányülés döntést hozott az egészségbiztosítási felügyelet létrehozásáról, mely januárban kezdheti meg működését. A szervezet feladata lesz a terület finanszírozásának felügyelete, a források hatékony felhasználása, a minőségi szolgáltatás és a fogyasztóvédelem biztosítása.

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter beszámolt róla, hogy a konvergenciaprogram benyújtása óta növekedett a befektetők Magyarországba vetett bizalma. Elmondta, hogy rövidesen benyújtják az Új Magyarország fejlesztési tervet, ami alapján elkészítik a 2007-es költségvetést. Az ot ülésén szóba került még a vasúti reform, az energetikai piac megnyitása, valamint az autópályák és közutak fejlesztése.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.