Judit
-2 °C
8 °C

Tüntetők fogadták Gyurcsány Ferencet Nagykőrösön

MTI
2006.09.09. 19:50
A helyi Fidesz szervezésében több száz tüntető fogadta szombaton délután Gyurcsány Ferencet Nagykőrösön; a miniszterelnök egy helyi iskola kollégiumának átadására érkezett a városba. A feldühödött, kiabáló emberek "Aki hazudik, az lop is", "Hazug Feri", "Hazaáruló" táblákkal fejezték ki nemtetszésüket a miniszterelnök politikájával szemben és kórusban kiabálták: "Gyurcsány mondjon le!".

A miniszterelnök az iskolaépület udvarán tartott beszédében azt mondta: "nem füttyel és kiabálással, hanem értelmes, szép szóval lehet elintézni dolgokat". Név szerint bírálta Czira Szabolcsot, a város fideszes polgármesterét, hogy tüntetni hívja az embereket, különösen egy iskola elé. Ez nem politikai kérdés, hanem emberség kérdése - tette hozzá.

A Toldi Miklós Élelmiszeripari Középiskola, Szakiskola és Kollégium kollégiumi szárnyát 400 millió forintból újították fel, ennek az összegnek a döntő többségét állami forrásból, illetve a megyei önkormányzat hozzájárulásával biztosították. A rendezvény alatt rendőri intézkedésre nem került sor, ám több helyi önkormányzati képviselő szóváltásba keveredett a kapunál álló biztonsági emberekkel, kifogásolva, hogy nem engedik be őket saját városuk tanintézményébe.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.