Ágnes
-13 °C
0 °C

Vidéken is tüntetni fognak a tandíj ellen

MTI
2006.09.12. 10:32

Az ország több nagyvárosában, így Szegeden, Pécsen és Debrecenben is tiltakozó tüntetéseket szerveznek a hallgatók a tandíj ellen a fővárosban jövő csütörtökön tartandó Kossuth téri demonstráció mellett, közölték a HÖOK tisztségviselői keddi budapesti sajtótájékoztatón, amelyen a tüntetésre készült szórólapokat is bemutatták.

Szegeden már szerdán demonstrálnak a hallgatók, a tüntetésen azt szorgalmazzák majd a diákok, hogy valódi reformok induljanak el a felsőoktatásban, ne tandíjat vezessenek be, közölte Schöberl Márton elnökségi tag. Fehér Gergely, a Pécsi Tudományegyetem regionális szövetség elnöke elmondta, Pécsen szeptember 18-án tartanak demonstrációt, amelyre legalább 600-900 hallgatót várnak. Körösparti Péter, a Debreceni Tudományegyetem hallgatói önkormányzatának képviseletében közölte, Debrecenben szeptember 21-én délelőtt demonstrálnak a hallgatók.

A tüntetéseken a hallgatók mellett pártoktól független szónokok is felszólalnak majd a tandíj ellen. Nagy Zoltán, a HÖOK alelnöke elmondta, hogy a szeptember 21-i fővárosi tüntetéshez több civil szervezet is csatlakozott, így a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a LIGA, a Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete, a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete és még három szülői szervezet, valamint az Ifjú Humanisták a Békés Jövőért. A fővárosi demonstrációra legalább tízezer hallgatók várnak az ország minden pontjáról.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.