Varga: a Fidesz nem szervez provokációkat

MTI
2006.09.12. 12:46

Varga Mihály kedden cáfolta, hogy a Fidesz szervezné Gyurcsány Ferenc kampánygyűléseinek megzavarását. "A Fidesz nem szervez semmilyen provokációt, nincsen bizonyos központ, ahol Orbán Viktor és Kövér László gombnyomásokkal irányít - ilyet paranoiás, üldözési mániában szenvedő emberek szoktak gondolni" - mondta budapesti sajtótájékoztatóján a Fidesz országgyűlési képviselője, a párt önkormányzati választásokért felelős alelnöke, reagálva a szocialista vádakra, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vidéki rendezvényeinek megzavarásával kapcsolatban.

Az ellenzéki politikus - aki rossznak és sajnálatosnak tartja, hogy Nagykőrös fideszes polgármestere belefolyt ezekbe az eseményekbe - úgy értékelte, hogy a kormányfő "szinte provokálja", cukkolja jelenlétével a vizitdíj, tandíj, adó-, gáz- és energia-áremelés miatt elkeseredett embereket, és a kormányoldal érdeke, hogy a választási kampány ne ezekről a fontos ügyekről, hanem magáról a kampányra vonatkozó tartalmatlan, értelmetlen vitáról szóljon.

Varga Mihály szerint pártja lezárta ezt a vitát, többet semmit nem mond róla, innentől kezdve minden felelősség a kormányzatot, illetve Gyurcsány Ferencet terheli.