Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Ombudsmani vizsgálat egy zuglói kilakoltatás miatt

MTI
2006.09.12. 15:53

Vizsgálatot indít a kisebbségi ombudsman annak kiderítésére, hogy történt-e törvénysértés azokkal az önkényes lakásfoglaló családokkal szemben, akiket a budapesti Thököly út egy lebontás előtt álló házból lakoltatott ki az önkormányzat.

Az egyik kilakoltatott nő elmondta, hogy már 4 éve lakik a lebontás előtt álló épületben családjával mint önkényes lakásfoglaló, mert XIII. kerületi lakását a lakásmaffia kicsalta tőle. Hétfőn reggel a budapesti Thököly út 31. szám alatti épület nem lakáscélú helyiségei ajtajait behegesztették, a benne lakó családok ingóságaival együtt. Az intézkedés miatt hét család, összesen 22 ember, köztük 9 gyermek fedél nélkül maradt éjszakára.

Rozgonyi Zoltán alpolgármester elmondta: mivel az érintett családok nem lakáscélú helyiségben, önkényesen tartózkodtak, és semmilyen jogviszonyban nem álltak az önkormányzattal, ezért hivatalosan nem is tudhattak róluk. Az alpolgármester - Kaltenbach Jenő kezdeményezésére - családok átmeneti otthonában próbálja elhelyezni a kilakoltatottakat, köztük négy kiskorú gyermeket is. Ha nincs elég hely a szálláson, és mivel a gyermekek nem maradhatnak az utcán, ezért ha szükséges, kezdeményezik a gyermekek védelembe vételét - jelentette ki az alpolgármester.

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!