Tájékoztató kampány a konvergenciaprogramról

MTI
2006.09.13. 19:16

A kormány az interneten és egy kampány keretében szeretné megismertetni és megértetni az emberekkel a konvergenciaprogramot - közölte a kormányszóvivő szerdán Budapesten. "A kormány elkészítette a konvergenciaprogram lényegét, célját és fő megállapításait bemutató, úgynevezett Konvergenciaprogram zöld könyvet" - mondta Danks Emese. Hozzátette: a kormány fontosnak tartja, hogy az emberek megismerjék és megértsék a konvergenciaprogram lényegét, ezért készült a rövidített, egyszerűbb változat, amely nyomtatott formában ugyanakkor nem jelenik meg.

Az EU számára megküldött teljes anyag a Pénzügyminisztérium honlapján található - közölte. A kormányszóvivő elmondta: a kabinet szeptember 13. és 29. között ismertető kampányt indít erről a zöld könyvről. A libanoni misszióval kapcsolatban kormány a tervek szerint jövő heti ülésén hoz végső döntést - tájékoztatott Danks Emese. Ez ügyben a pártokkal már megegyezés született, Göncz Kinga külügyminiszter ezeket a megbeszéléseket már lefolytatta - fogalmazott.

Kedden az Országgyűlés külügyi bizottságában is egyetértés mutatkozott a libanoni magyar misszió ügyében. Göncz Kinga külügyminiszter szeptember 1-én, az Európai Unió külügyminisztereinek finnországi értekezletén jelentette be, hogy Magyarország 12 határőrt és 6 katonaorvost ajánl föl az ENSZ libanoni békefenntartó erejébe.