Kormányellenes demonstrációt tartott Szegeden a MIÉP

MTI
2006.09.16. 21:33
Kormányellenes demonstrációt tartott szombaton a Magyar Igazság és Élet Pártja (MIÉP) Szegeden, ahol több tucatnyi Árpád-sávos zászlót lobogtató, transzparenseket vivő vonult végig a város sétálóutcáján.

Magyarország ma történelmének egyik legsúlyosabb, ha nem a legsúlyosabb politikai, társadalmi, pénzügyi és morális válságát éli - jelentette ki a Magyar Igazság és Élet Pártjának (MIÉP) elnökhelyettese a tüntetők előtt tartott beszédében.

Kovács László szerint néhány tízezer vagy egy-két százezer haszonélvezője van a rendszerváltásnak; a társadalom szinte valamennyi rétege és ágazata kárvallottja a rendszerváltásnak, az uniós csatlakozásnak, illetve a jelenlegi kormány konvergencia-rendelkezéséből fakadó intézkedéseknek.

A MIÉP általános elnökhelyettese arról beszélt, hogy a magát veszélyeztetve érző kormány "meg nem erősített, de szerteágazó információk szerint riadóhelyzetbe helyezte a fegyveres testületeket a megmozdulások ellen, de ezek többsége is ugyanolyan helyzetben van, mint más társadalmi rétegek (...) és nem lesz olyan erő, amely a népharaggal szemben meg fogja védeni a Gyurcsány-kormányt".

A nemzet sorsát csak egy alkotmányozó nemzetgyűlés teheti rendbe, amelynek résztvevői csak igaz, az "eddigi politikai életben nem kompromittálódott emberek lehetnek (...) nem lehet tagja Torgyán József sem, aki szintén az alkotmányozó nemzetgyűlésben gondolkodik" - közölte.