Határozatképtelenség miatt 2 percig tartott a hevesi megyegyűlés

MTI
2006.09.29. 15:52

Határozatképtelenség miatt két perc alatt véget ért pénteken Egerben, a Heves Megyei Közgyűlés rendkívüli ülése, amelynek fő témája a megyei kórház anyagi helyzetének áttekintése lett volna. Az ülést a megyegyűlés Polgári Frakciójának kilenc tagja, illetve egy független képviselő kezdeményezte, ám még a kezdeményezők közül is többen hiányoztak. Ennek megfelelően Sós Tamás, a 40 tagú testület szocialista elnöke berekesztette az ülést, hiszen a határozatképességhez, minimum 21 képviselő jelenléte kellett volna.

A kezdeményezők egyébként, a saját maguk összeállította napirend szerint a kórház gazdasági helyzetéről faggatták volna az intézmény igazgatóját és az önkormányzati biztost. Erről Merczel József, a megyegyűlés szocialista alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy júliusban azt követően döntöttek az önkormányzati biztos kinevezése mellett, hogy csaknem félmilliárd forintra hízott az évente 40 ezer embert gyógyító, 1.100 ágyas intézmény adósságállománya.

A kezdeményezés időzítését azért nem érti - folytatta -, mert az azóta eltelt időben 200 millió forinttal csökkent az adósság. Az önkormányzati biztos meghallgatása pedig amúgy is szerepel a testület novemberi napirendjén. Ugyanis, a vele kötött szerződés szerint, a szakembernek háromhavonta kell beszámolnia munkájáról, ennek pedig novemberben jön el az ideje.