Ágnes
-11 °C
-4 °C

Határozatképtelenség miatt 2 percig tartott a hevesi megyegyűlés

MTI
2006.09.29. 15:52

Határozatképtelenség miatt két perc alatt véget ért pénteken Egerben, a Heves Megyei Közgyűlés rendkívüli ülése, amelynek fő témája a megyei kórház anyagi helyzetének áttekintése lett volna. Az ülést a megyegyűlés Polgári Frakciójának kilenc tagja, illetve egy független képviselő kezdeményezte, ám még a kezdeményezők közül is többen hiányoztak. Ennek megfelelően Sós Tamás, a 40 tagú testület szocialista elnöke berekesztette az ülést, hiszen a határozatképességhez, minimum 21 képviselő jelenléte kellett volna.

A kezdeményezők egyébként, a saját maguk összeállította napirend szerint a kórház gazdasági helyzetéről faggatták volna az intézmény igazgatóját és az önkormányzati biztost. Erről Merczel József, a megyegyűlés szocialista alelnöke az MTI-nek elmondta, hogy júliusban azt követően döntöttek az önkormányzati biztos kinevezése mellett, hogy csaknem félmilliárd forintra hízott az évente 40 ezer embert gyógyító, 1.100 ágyas intézmény adósságállománya.

A kezdeményezés időzítését azért nem érti - folytatta -, mert az azóta eltelt időben 200 millió forinttal csökkent az adósság. Az önkormányzati biztos meghallgatása pedig amúgy is szerepel a testület novemberi napirendjén. Ugyanis, a vele kötött szerződés szerint, a szakembernek háromhavonta kell beszámolnia munkájáról, ennek pedig novemberben jön el az ideje.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!