Három jelölt indul Horváth Balázs körzetében

MTI
2006.09.29. 15:06

A veszprémi 6. számú országgyűlési választókerületben három képviselőjelölt indul a júliusban megüresedett mandátum megszerzéséért; a megyeszékhely nyugati városrészében, valamint Herend városában és 12 községben Horváth Balázs, parlamenti képviselő halála miatt tartanak vasárnap országgyűlési képviselő-választást is.

A választókerületben az MSZP a tavaszi megmérettetése után ezúttal is Katanics Sándort, a veszprémi Lovassy László Gimnázium 45 éves igazgatóját indítja - tájékoztatta Nász József, Veszprém aljegyzője a hivatalos jelöltlistáról pénteken az MTI-t. Hozzátette: a tavaszihoz képest annyi a változás, hogy akkor az SZDSZ önálló jelöltet indított, ezúttal viszont Katanics Sándort támogatja. A Fidesz és a KDNP közös jelöltje Horváth Zsolt, 37 éves veszprémi ügyvéd, akit támogat a Nemzeti Fórum és néhány civil szervezet is.

A harmadik parlamenti képviselőjelölt Medveczki Zoltán 33 éves erdész, aki a Magyarországi Zöld Párt szineiben indul; áprilisban ő nem vett részt a választási vetélkedésben. Az MDF viszont indított tavasszal is képviselő-jelöltet, Bense László Erik veszprémi ügyvédet, a párt városi elnökét, aki ezúttal is bejelentette az indulását, ám végül is nem adott le ajánlószelvényeket, s nem regisztrálták jelöltként az illetékes választási bizottságnál - tájékoztatott az aljegyző.