Irén, Írisz
6 °C
16 °C

Nem alakul meg csütörtökön a borsodi közgyűlés

MTI
2006.10.11. 15:54

Egészen biztosan kijelenthető, hogy csütörtökön nem tartja meg alakuló közgyűlését Borsod-Abaúj-Zemplén megye önkormányzata - közölte Illés Pál, a megyei önkormányzat főjegyzője az MTI érdeklődésére szerdán. A területi választási bizottság úgy döntött, hogy a megye egyik településén, Kékeden meg kell ismételni a szavazást, és mivel a tízezer lakos alatti települések voksain is múlik a megyei önkormányzat összetétele, ezért végleges eredményt még nem lehet hirdetni.

Addig pedig értelemszerűen nem alakulhat meg a megyegyűlés - mondta a főjegyző. Tájékoztatása szerint a megyei bíróság csütörtökön határoz a kékedi ügyben beterjesztett felülvizsgálati kérelemről. Amennyiben a bíróság a beadványt elfogadja, abban az esetben legkorábban október 16-án ülhet össze a megyei közgyűlés, ám ha helyben hagyja a területi választási bizottság döntését, akkor Kékeden új szavazást kell kiírni.

Ezt pedig az eredeti, október elsejei választástól számított harminc napon belül meg kell tartani. A szavazás eredményének ismeretében ülhet majd össze a megye közgyűlés, ennek időpontja november elejére tolódhat.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.