Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Már az orvosi kamara sem bízik Molnár Lajosban

MTI
2006.10.11. 16:05

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) bizalma megrendült a szaktárca vezetésében, ezért új tárgyalófél kijelölését kéri a kormánytól - mondta Éger István, a szervezet elnöke szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. "A MOK bizalma megrendült a szaktárca vezetésében, ezért a gyógyszerészek kéréséhez csatlakozva úgy látjuk, hogy az egészségügy jövője érdekében a kormány részéről új tárgyalófél kijelölésére van szükség" - közölte Éger István a kamara szerdán elfogadott határozatait ismertetve.

Elmondta: azért rendült meg a bizalmuk a szaktárcában, mert az elmúlt hónapok egészségpolitikai intézkedéseinek meghozatalakor nem vették figyelembe a betegellátás érdekeit. Mint mondta, hiába adtak hangot véleményüknek, hiába tettek különböző indítványokat, csak "nyilvános lejáratást és fenyegetéseket" kaptak.

Beszélt arról is, hogy a MOK aktívan támogat minden, a társkamarák, munkavállalói érdekképviseletek, betegszervezetek által szervezett, a "tragikus helyzet megszüntetése", a kötelező kamarai tagság eltörlése ellen fellépő demonstrációt, így a patikusok délelőtt bejelentett tiltakozó akcióját is.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.