Tüntetnek a fegyveres testületek

MTI
2006.10.11. 19:12

Megtartják egyórás figyelmezető demonstrációjukat a Parlament előtt, a Kossuth téren a fegyveres és rendvédelmi dolgozók - jelentette be Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke szerdán budapesti sajtótájékoztatóján. A kormányszóvivő szerdai tájékoztatóján azt mondta, jelenleg is folynak a tárgyalások, annyi bizonyos, hogy létrejön a szolgálati jogviszonyban állók érdekegyeztető fóruma.

Mintegy nyolcszáz fegyveres és rendvédelmi dolgozó - szervezetenként 100-100 fő - demonstrál majd szombaton a Kossuth téren, tizenegy órától délig - közölte Kónya Péter, aki hozzátette a tüntetés területére a demonstrálókon kívül csak a sajtó munkatársai léphetnek majd be. Elmondta: a demonstrációról a sajtótájékoztató előtt rendkívüli, zárt ülésen döntött a szövetség elnöksége.

Semmilyen pártpolitikai indíttatása nincs a demonstrációnak - hangsúlyozta. Kónya Péter közölte: a döntés azután született meg, hogy nyilvánvalóvá vált számukra, hogy a kormány megállapodás-tervezete részükről aláírhatatlan. "Az új egyensúly program és a konvergenciaprogram oly mértékig érinti a fegyveres, rendvédelmi szféra munkavállalóit, hivatásos állományát", hogy a tagságunk nyomására a szakszervezeti szövetség úgy ítélte meg: ezt már tolerálni nem tudjuk - mondta.