Volt ellenfele lett az MSZP-s Ipkovich György alpolgármestere

MTI
2006.10.13. 21:19

Szabó Gábor, Szombathely egykori fideszes polgármestere alpolgármesterséget vállal Ipkovich György, Szombathely szocialista polgármestere mellett. Szabó Gábor az október elsején megtartott önkormányzati választásokon az MDF polgármesterjelöltjeként listán szerzett mandátumot, és bejutott a szombathelyi közgyűlésbe.

"Hathónapos próbaidőre támogatja Ipkovich György polgármestert és csapatát az MDF szombathelyi szervezete, és ezzel együtt megpróbáljuk az MDF választási programját, amely egy hiteles jobboldali program, megvalósítani" - mondta. Hozzátette: programjukat "összefésülhetőnek" tartja az MSZP-SZDSZ választási programjával.

Racker Béla elmondta: Szabó Gábornak mind a jobboldalról, mind a baloldalról felkínálták az együttműködésért cserébe az alpolgármesteri posztot, szavai szerint a Fidesz ezt a későbbiek során már "letagadta". A 29 tagú szombathelyi közgyűlésben 14 mandátumot szerzett a Fidesz-KDNP-Pro Savaria választási szövetség, 13 mandátummal rendelkezik az MSZP-SZDSZ koalíciója, egy mandátumhoz jutott az MDF és egyhez az Együtt Szombathelyért Egyesület. A közgyűlési többség biztosításához 15 főre van szükség.