Tizenkét településen lesz megismételt választás

MTI
2006.10.27. 14:34

Tizenkét településen tartanak megismételt választást vasárnap - közölte az Országos Választási Iroda (OVI). Tíz polgármestert választanak, továbbá kislistákra voksolhatnak október 29-én a helyi választók. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kéked településen szavazók még a megyei közgyűlés összetételét is befolyásolhatják a vasárnapi megismételt választáson.

A választásokat a többi között jogosulatlan szavazás, összeférhetetlenség, ruhaosztás, kampánycsendsértés miatt kell megismételni. A Somogy megyei Pamukon például, ahol egyetlen szavazat döntött a két polgármesterjelölt között, a választást azért kell megismételni, mert az urnás szavazást kérők közül ketten nem tudták leadni a voksukat, noha szándékukat jelezték.

Baranya megyében, Baranyaszentgyörgyön polgármester-választás lesz. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kékeden polgármestert, kislistán települési képviselőket választanak. A Hajdú-Bihar megyei Balmazújvárosban polgármestert és két választókerületben képviselőtestületi tagot, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyivánban és Tiszabőn polgármestert választanak a jogosultak. A legtöbb megismételt választást Pest megyében tartják: Albertirsán cigány kisebbségi képviselőket, Budakalászon képviselőket, Kerepesen, Vasadon és Valkón polgármestert, utóbbi településen még kislistán képviselőket is választanak.