Hajnalka
0 °C
14 °C

Tizenkét településen lesz megismételt választás

MTI
2006.10.27. 14:34

Tizenkét településen tartanak megismételt választást vasárnap - közölte az Országos Választási Iroda (OVI). Tíz polgármestert választanak, továbbá kislistákra voksolhatnak október 29-én a helyi választók. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kéked településen szavazók még a megyei közgyűlés összetételét is befolyásolhatják a vasárnapi megismételt választáson.

A választásokat a többi között jogosulatlan szavazás, összeférhetetlenség, ruhaosztás, kampánycsendsértés miatt kell megismételni. A Somogy megyei Pamukon például, ahol egyetlen szavazat döntött a két polgármesterjelölt között, a választást azért kell megismételni, mert az urnás szavazást kérők közül ketten nem tudták leadni a voksukat, noha szándékukat jelezték.

Baranya megyében, Baranyaszentgyörgyön polgármester-választás lesz. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kékeden polgármestert, kislistán települési képviselőket választanak. A Hajdú-Bihar megyei Balmazújvárosban polgármestert és két választókerületben képviselőtestületi tagot, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Nagyivánban és Tiszabőn polgármestert választanak a jogosultak. A legtöbb megismételt választást Pest megyében tartják: Albertirsán cigány kisebbségi képviselőket, Budakalászon képviselőket, Kerepesen, Vasadon és Valkón polgármestert, utóbbi településen még kislistán képviselőket is választanak.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!