Felújították, aztán bezárják az egri laktanyát

MTI
2006.11.08. 18:11
Az új kormányprogramnak megfelelően jövő év augusztus 31-ig felszámolja a Magyar Honvédség a 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóaljnak otthont adó egri helyőrséget - jelentette be szerdán Egerben a Honvéd Vezérkar főnöke.

Az alakulat megmarad, és a jövőben a debreceni 5. Bocskai István Könnyűlövész Dandár kötelékében lát el felderítési feladatokat - közölte a laktanyában megtartott állománygyűlést követő sajtótájékoztatóján Havril András.

Ugyanakkor az Egerben szolgálatot teljesítő 387 hivatásos és szerződéses katona előtt a Magyar Honvédség valamennyi alakulata nyitva áll, így nem csak Debrecenben folytathatják az egri honvédek a katonai pályát - fűzte hozzá a vezérezredes.

Az elmúlt időszakban számos rekonstrukció történt az egri laktanyában. Az ezt firtató újságírói kérdésre reagálva Havril András úgy fogalmazott: "az elmúlt 20 évben a Magyar Honvédség egyetlen egy átszervezést sem tudott befejezni. Mindig félkész állapotban indította el a következő változást, és emiatt történtek azok a dolgok, hogy fölújítottunk valamit, és az bizony ott maradt."