Kormányzati autókat értékesít a kabinet

MTI
2006.11.10. 21:15

A kabinet 341 minisztériumi gépjárművet értékesít, először nyílt eljárás keretében 84 autót ad el az állam. Ezt Danks Emese kormányszóvivő közölte pénteken, Budapesten az Országos Rendőr-főkapitányság kiképzőközpontjában tartott kormányszóvivői tájékoztatón, melyen bemutatták az értékesítésre szánt gépjárművek egy részét. A szóvivő elmondta, a kormányzati autók számának csökkentése az állami kiadások lefaragását szolgálja. Hozzátette, a 341 gépjármű eladásából mintegy 290 millió forintos bevételre számít a kabinet.

Az először értékesítendő 84 autó bevétele mintegy 100-150 millió forintra tehető, amit teljes egészében a kormány az Útravaló Ösztöndíjprogramra fordít. Danks Emese tájékoztatása szerint a minisztériumok 760 autójából 341 gépjárművet adnak el, összesen mintegy 420 gépkocsi marad a tárcáknál. A szóvivő elmondta azt is, hogy az értékesítendő gépkocsik egy része közép-, illetve alsó-közép kategóriájú, ezek Opel Astrák, VW Golfok, Skoda Octaviák, de vannak közöttük felső-, valamint felső-közép kategóriájú autók is.

A bemutatott gépjárművek között található egy olyan, 1998-as beszerzésű Audi A6-os, melyet Chikán Attila, Matolcsy György és Csillag István gazdasági miniszter használt. Egy másik, most értékesítendő autó egy 2003-as VW Passat, ezt a személygépkocsit Vass Lajos, a kulturális tárca korábbi politikai államtitkára használta, valamint Bozóki András kultuszminiszter tartalék autója volt.