Eü-reform: konzultációt szeretne a Vadaskert Alapítvány

Index
2007.02.05. 17:39
A Vadaskert Alapítvány, mint a legnagyobb hazai gyermekpszichiátriai kórházi szolgáltató fenntartója bízik abban, hogy a kórházi struktúraátalakításban a szakmai szempontok érvényesülni fognak - közölte az alapítvány kuratóriuma az Indexhez is eljuttatott kommünikéjében.

"Intézményünkkel együtt számos, magas színvonalon működő hazai kórház jövője válhat kérdésessé, ha átláthatatlan lobbi erők próbálják befolyásolni az egészségügyi reformot" - folytatódik a közlemény.

A kuratórium kéri a minisztériumot és a szakmai javaslattevő bizottságokat, hogy minden érdekelt félnek biztosítsák az információkhoz való, teljes körű hozzáférést, valamint a szakmai konzultáció lehetőségét - hangsúlyozza az alapítvány.

A Vadaskert Alapítvány a Gyermekek Lelki Egészségéért által fenntartott Kórház és Szakambulancia 36 gyermek és ifjúságpszichiátriai ágyával a legnagyobb ilyen, országos hatáskörű intézmény, amely 15 éve Magyarországon elsőként - az egészségbiztosító finanszírozásával, alapítványi fenntartásban működik.

A Vadaskert Kórházban és Szakambulancián az elmúlt évek alatt már több mint 21 ezer beteg gyermeket láttak el.