Fővárosi díszpolgárokról lehetne utcát elnevezni

MTI
2007.05.14. 11:25

A jövőben utcát lehetne elnevezni a fővárosi önkormányzat által 1990 óta díszpolgárrá nyilvánított emberekről, míg másoknál a jelenlegi 25 éves időbeli korlát megmaradna, ezt a javaslatot támogatta hétfőn a Főpolgármesteri Kabinet. Nyáry Krisztián, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója elmondta, hogy akár már májusban meghozhatja az erről szóló rendelet-módosítást a Fővárosi Közgyűlés.

Az önkormányzat városképvédelmi bizottsága a XIX. kerület kezdeményezésére, korábban úgy foglalt állást, hogy Nobel-díjasok és olimpiai bajnokok esetében el lehetne térni a jelenlegi 25 éves időbeli korláttól. A kerület Puskás Ferenc olimpiai bajnok labdarúgóról szeretne elnevezni egy kisebb utcát. A kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint a kabinet ülésén Steiner Pál frakcióvezető jelezte, hogy a szocialistáknál többségben vannak azok, akik Puskás Ferenc érdekében módosítanának a jelenlegi 25 éves tilalmi korláton.

Nyáry Krisztián hangsúlyozta, a kabinet egyértelműen rossznak tartaná azt a másik megoldási javaslatot, hogy egyedi kivételként oly módon módosítsák a jelenlegi fővárosi rendeletet, hogy Puskás Ferencről utcát lehessen elnevezni.