Már nem Demeter Ervin az egri Fidesz-elnök

MTI
2007.06.06. 15:48

Demeter Ervin volt titokminisztert, a Fidesz országgyûlési képviselõjét Magyar István helyi orvos váltotta a Fidesz egri szervezetének élén - ezt az új elnök jelentette be szerdán Egerben.

Demeter megõrizte egri választókerületi elnöki tisztségét, de a választás elõtt bejelentette, hogy nem indul újra a városi elnöki posztért. Az öttagú elnökség összetétele is változott. A korábbi hattagú elnökségbõl hárman távoztak, és a helyükre csak két új tagot választottak a párttagok.

Az új elnök legfõbb feladatának a választók számára rokonszenves, új arculat kialakítását tartja. Arra törekszik, hogy szintetizálja, kikristályosítsa a tagságtól elinduló szerteágazó, radikális, olykor csapongó elképzeléseket - mondta Magyar István.

Demeter Ervin május elején nyilvánosan, sajtótájékoztatón bírálta a jobboldal teljes támogatásával megválasztott, az Egri Lokálpatrióta Egylet színeiben mandátumot nyert Habis László polgármestert. A többi között kifogásolta, hogy elmaradt a múlt feltárása. A polgármester ezek után úgy nyilatkozott a sajtóban, hogy barátságtalan lépésnek tartja Demeter Ervin megnyilvánulását.