Fidesz: az új főrendőrök alkalmatlanok a morális megújulásra

MTI
2007.06.06. 17:39

"Gyurcsány Ferenc eddigi rendészeti és rendőrségi személyi döntéseit kudarctörténetként lehet minősíteni, ugyanis olyan vezetőket nevezett ki a rendőrség élére, akik alkalmatlanok a rendőrség morális megújítására" - mondta Csampa Zsolt fideszes képviselő szerdán.

A most kinevezett rendészeti miniszter ombudsmanként "falazott" a kormánynak az őszi jogsértések ügyében, az új országos rendőrfőkapitány pedig erkölcsileg megkérdőjelezhető döntéseket hozott korábban, véli a fideszes politikus.

A rendőrség mély morális válságban van, ennek Gyurcsány Ferenc és kormánya is okozója, mert pártirányítás alá vonta a testületet, tette hozzá.

Takács Albert új igazságügyi és rendészeti miniszter június elsején vette át kinevezését az államfőtől, Bencze József országos rendőrfőkapitány pedig hétfőn kapta meg megbízólevelét a kormányfőtől. Szerdán Bencze József bejelentette: a fővárosi rendőrség élére Tóth Gábor dandártábornokot, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettesét, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) parancsnokának pedig Papp Károly dandártábornokot, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjét jelöli.