Közös vizsgáló bizottság a miskolci gyógyszerügyben

MTI
2007.06.06. 18:57
Közös vizsgáló bizottság kutakodik a miskolci illegális gyógyszerárusok ügyében, a grémium hét testület tagjaiból tevődik össze - közölte Bodnár Judit, az ÁNTSZ észak-magyarországi régiójának tiszti főorvosa szerdán.

Az illegálisan gyógyszereket árulók visszaszorítása érdekében szerdán közös bizottságot hozott létre a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Miskolc Városi Rendőrkapitányság, a miskolci polgármesteri hivatal, az ÁNTSZ regionális és miskolci kistérségi intézete, a megyei fogyasztóvédelmi felügyelőség, valamint a megyei egészségbiztosítási pénztár - tudatta Bodnár.

Közlése szerint a hatóságok intézkedési tervet dolgoztak ki az illegális gyógyszerárusítás felszámolására és közös szigorú ellenőrzési akciókban egyeztek meg. Mint arról a távirati irodának beszámolt: mobil gyógyszertárral találkozhat a piacra kilátogató Miskolcon a város központi piacán, a Búza térin, és ha nem is egy teljes patika kínálatából válogathat az érdeklődő, a legkedveltebb gyógyszerekből igen.

Gyógyszerészek úgy vélik, "közgyógy igazolvánnyal vásárolják meg" a tablettákat az árusok, hogy aztán jelentős haszonnal értékesítsék azokat.