Fidesz: az Ab döntése a demokrácia győzelme

MTI
2007.06.06. 20:12

A demokraták és a demokrácia győzelmeként értékelte az Alkotmánybíróság (Ab) népszavazási kérdésekben hozott előző napi döntését Varga Mihály, a Fidesz alelnöke, aki szerdai sajtótájékoztatóján ismét az aláírásgyűjtő ívek hitelesítésére szólította fel az Országos Választási Bizottságot (OVB).

A politikus közölte: ha az OVB ismét semmibe akarja venni az Ab határozatát, és nem hitelesíti a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kezdeményezések aláírásgyűjtő ívét, akkor ezzel az emberek biztonságérzetét és a jogállamiságot veszélyezteti.

"Az Országos Választási Bizottság számára game over, azaz vége a színjátéknak" - fogalmazott a politikus, aki szerint az OVB számára most van az utolsó alkalom, hogy visszaforduljon a jogállamiság és a jogszerűség tiszteletben tartásának útjára.

A politikus a Fidesz nevében határozottan felszólította az OVB-t, hogy vessen véget a "huzavonának", és az Alkotmánybíróság kötelező érvényű döntésének megfelelően a legrövidebb határidőn belül hitelesítse az aláírásgyűjtő íveket, ne próbáljon időhúzásra játszani.