Az MSZP csütörtökön áll elő egészségügyi javaslatával

MTI
2007.06.13. 14:33
Az SZDSZ csütörtökön kapja kézhez a szocialista párt javaslatát az egészségbiztosítási rendszer átalakítására, amelyről már a hét végén lehetnek szakértői egyeztetések a két párt között - mondta Horn Gábor, a koalíciós egyeztetésért felelős liberális államtitkár szerdán.

A szabad demokrata ügyvivő szerint ezt a javaslatot támogatja a szocialista frakció, így ennek alapján lehet egyeztetni a két párt álláspontjáról. Mint mondta, az MSZP múlt hétfőn átadott 300 oldalas javaslata az eddigi szakértői jelentéseket vonta össze, és nem tartalmazott körülhatárolható koncepciót.

Horn Gábor hangsúlyozta: az SZDSZ szempontjai egyértelműek, csak olyan javaslatot tudnak támogatni, amely biztosítja a választás szabadságát, a versenyt, a magántőke bevezetését, a működőképes, fenntartható rendszert és a szolidaritást.

Kóka János pártelnök szerdai sajtótájékoztatóján beszélt arról, hogy olyan új struktúrát fogadnak el, amely nem jár új állami intézmények létrehozásával, amelyek megsokszorozzák a jelenlegi OEP működési hiányosságait és pazarlását.