Öt percre megszakadt a Klubrádió debreceni élő adása

MTI
2007.06.28. 18:48

Bolgár György Megbeszéljük című műsorának a vendége Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere, Bazsa György, az önkormányzat szocialista frakciójának vezetője, Gondola Zsolt, a Független Fórum debreceni önkormányzati képviselője és Kácsor Zsolt, a Népszabadság debreceni tudósítója volt.

A debreceni városházával szembeni Belga söröző utcai kerthelyiségében az élő adás délután 4 órakor kezdődött, de Kósa Lajosnak és Bazsa Györgynek 5 órakor egy másik rendezvényre el kellett mennie. Ekkor megzavarták a műsort: árpádsávos zászlókat lengető tüntetők jelentek meg, durva bekiáltásokkal - "hazaárulók, mocskos komcsik" - rátámadtak a beszélgetőkre, akik bemenekültek a söröző belső udvarába.

Az élő műsort meg kellett szakítani, de öt perc alatt újraindult az adás, ennyi ideig tartott, amíg a teraszról egy belső helyiségbe költöztették át a műsort. A tüntetők ugyanis a helyszínen maradtak és továbbra is hangos kiabálással adnak hangot nemtetszésüknek. A műsorvezető Bolgár György sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt, főként azt nehezményezte, hogy nem lehetett az emberekkel beszélni. A Klubrádiónak ez volt az első vidéki kitelepülése és élő adása.