Eltűnt 3500 tonna intervenciós kukorica

2007.10.10. 20:38

A rendőrség is nyomoz egy tetétleni bérelt raktár intervenciós készletéből hiányzó 3500 tonna kukorica ügyében, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pedig veszteségkezelési eljárást indított, a hiányzó mennyiség ellenértékét kiszámlázta a raktározónak és jogi lépéseket tett - közölte Soproni Horváth Lajos az intézmény sajtófőnöke.

A raktár összesen 7866 tonna intervenciós kukoricát tárolt, a raktárban más készlet nem volt. A kötelező évenkénti készletellenőrzés során a hivatal Hajdú-Bihar megyei kirendeltsége ellenőrizte a kukorica mennyiségét és minőségét. Ekkor a raktározó képviselője is jelen volt, aki jegyzőkönyv aláírásával elismerte, hogy a raktárban az intervenciós kukoricakészletet tárolják.

Később információk alapján a megyei kirendeltség ismét ellenőrzést tartott a raktárban, akkor derült ki, hogy a raktározó az intervenciós készletből 3500 tonnát szabálytalanul közraktárra vétetett. A raktározó azt nyilatkozta a közraktárnak, hogy az intervenciós áru a saját tulajdona. Amikor mindez kiderült, a hivatal eljárást indított.