Kihallgatták a Garamhegyit védő ezredest

MTI
2007.11.12. 11:41

Gyanúsítottként hallgatták ki a katonai ügyészek azt az ezredest, aki Garamhegyi Ábel, a gazdasági és közlekedési tárca államtitkárának gyorshajtási ügyét próbálta eltussolni októberben.

Garamhegyi Ábelt, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) államtitkárát október 8-án állították meg a rendőrök Szentendre határában, mert túl gyorsan ment. Az eset után az államtitkár értesítette a minisztériumot, ahonnan a főügyeletes felhívta a rendőrséget azt kérve, hogy a rendőrök "szálljanak le az ügyről". Garamhegyi Ábel határozottan kijelentette, hogy nem ő utasította erre a férfit.

Nem sokkal később a főügyeletesről kiderült, hogy aktív ezredes, a GKM-nél 15 éve dolgozott. Azóta már felmentették, az ügy pedig átkerült a Katonai Ügyészségre, ahol először feljelentés-kiegészítést rendeltek el, majd október végén indult meg az eljárás. A férfit hivatali visszaéléssel gyanúsítják, a közelmúltban már ki is hallgatták, mondta el Ács Tibor, a Katonai Ügyészség szóvivője. Ha bebizonyosodik bűnössége, akár három évet is kaphat.