MSZP: cél, hogy a népszavazáson ne nyerjen a Fidesz

MTI
2008.01.22. 19:37

A szocialista pártnak a népszavazással az a célja, hogy megakadályozza a Fidesznek az egészségügyi és az oktatási reform egy-egy elemének szétzilálására irányuló szándékát, akaratát - mondta Juhász Ferenc kedden Budapesten, az MSZP informális frakcióülése utáni sajtótájékoztatón, az MTI kérdésére válaszolva.

Cél, hogy a Fidesz ne nyerjen. A nem szavazatok többségbe kerülésére ebben a pillanatban nincs esély, arra viszont igenis van, hogy az igenek számát jelentősen csökkentsük és megakadályozzuk kétmillió igen szavazat megjelenését - fogalmazott az MSZP elnökhelyettese. Hozzátette: ha az utóbbi sikerül, akkor pártja kampánya sikeresnek lesz mondható.

Juhász Ferenc kitért arra, hogy tiszteletben tartják az Alkotmánybíróság kedden hozott döntését, amely elutasította a népszavazás elrendeléséről szóló országgyűlési határozat elleni kifogásokat.

A szocialista párt kampánykoordinátora emlékeztetett arra, hogy decemberben támogatták a referendumot elrendelő országgyűlési határozatot. A népszavazás időpontjával kapcsolatban Juhász Ferenc azt mondta, nem fognak találgatásokba bocsátkozni. Megjegyezte: furcsának tartja Tarlós István "megrendelését" az időponttal összefüggésben. (A Fidesz népszavazási kampányának irányítója a nap folyamán azt mondta, "április 6-a környékén" lehet a referendum.)