A HírTv-nek is próbáltak fehér port küldeni

Független Hírügynökség
2008.01.25. 20:06

Fehér port tartalmazó borítékot küldtek a Hír Televízió szerkesztőségének címére is - olvasható a tévécsatorna internetes oldalán. A rendőrség egyelőre a szakértői véleményre vár, hogy kiderüljön: pontosan milyen is volt a por összetétele.

A katasztrófavédelem munkatársait még csütörtökön kora este értesítették egy XIV. kerületi postáról, hogy gyanús küldeményt adtak fel a HírTv szerkesztőségének címére. A polgári védelem vegyi felderítő egysége és az ÁNTSZ ügyeletese kiment a postára, megvizsgálta a levelet: a gyorstesztek szerint egészségre ártalmas anyag nem volt a borítékban.

Tafferner Éva, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek pénteken azt mondta, hogy még várják a végleges szakértői véleményt a fehér porról, ezután derül ki, hogy indítanak-e nyomozást, és ha igen, akkor mi miatt.

A közelmúltban több mint 20 politikus kapott fehér poros borítékot, köztük Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és Gusztos Péter szabad demokrata képviselő. Ezekről is mind kiderült, hogy nem veszélyesek, de a történteket az ügyészség vizsgálja.