Február végén döntenek az egri kózrházprivatizációról

MTI
2008.02.18. 16:42

A Heves Megyei Közgyûlés február 29-én nyílt ülésen dönt az egri kórház vagyonkezelésére kiírt pályázat nyertesérõl. A tenderkiírásra a HospInvest Zrt. és a Debreceni Egyetem adta be pályázatát, Eger városa pedig "ajánlatot" tett.

A közgyûlésnek elõször arról kell majd döntenie, hogy elfogadja-e az egri önkormányzat ajánlatát. Amennyiben nem, úgy a két pályázó közül kell kiválasztania a képviselõknek a pályázat nyertesét.

Sós Tamás a megyegyûlés elnöke egy, a megye polgármestereihez korábban írt levélben már kifejtette, hogy elkerülhetetlen a magántõke bevonása.

A tervezett funkcionális privatizáció ellen egyébként korábban több civil szervezet tiltakozott demonstráción és a közgyûlésben ellenzékben politizáló Fidesz is a pályázati kiírás ellen szavazott.

Az ellenzéki képviselõk azzal vádolták a testület szocialista vezetését, hogy a több hazai egészségügyi intézményt, a többi között a hatvani és a gyöngyösi kórházat is mûködtetõ HospInvest Zrt.-re szabták a vagyonkezelésre kiírt tendert.

A megyegyûlés szocialista alelnöke, Merczel József szerint a kórházba érkezett brómcioán-küldemény a küszöbön álló privatizációval kapcsolatos fenyegetés.