A BAZ megyei önkormányzat átvenné a barcikai kórházat

MTI
2008.05.15. 17:04

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat továbbra is kész lenne átvenni a kazincbarcikai kórház üzemeltetési jogát az MSZP-s vezetésű városi önkormányzattól - jelentette ki Ódor Ferenc (Fidesz), a megyei önkormányzat elnöke csütörtöki, miskolci sajtótájékoztatóján.

Kazincbarcikán vasárnap helyi népszavazást tartanak a kórház sorsáról, ami elkerülhető lett volna, ha a városi önkormányzat elfogadja a megyei önkormányzat ajánlatát, amely az intézmény üzemeltetési jogának átvételéről szólt - mondta Ódor Ferenc. Mint felidézte: ajánlatuk elfogadása helyett a kazincbarcikai városvezetés az ózdi önkormányzattal kezdett tárgyalásokat, az iparváros vezetése azonban elzárkózott az együttműködéstől.

Ódor Ferenc újfent felajánlotta segítségét a kazincbarcikai önkormányzatnak, amikor a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a megyei kórház nagy tapasztalattal rendelkező - kórház-üzemeltetési és orvosi - szakemberei segítenék a "gyógyítás színvonalának emelését és a rentábilis gazdasági működés elérését".

A május 18-i helyi ügydöntő népszavazáson a kazincbarcikaiaknak egyetlen kérdésre kell válaszolni: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a Kazincbarcikai Városi Kórház működtetési és vagyonkezelői jogát az önkormányzat átadja más cégnek vagy szolgáltatónak?"