Kolompár tagadja a sikkasztást

2008.09.18. 14:23

Az atv.hu értesülése szerint "szabálytalansági eljárást" folytat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke, Kolompár Orbán szervezete, illetve partnerszervezetei által 2005-ben megnyert 255 millió forintos pályázati forrás sorsával kapcsolatban.

A Kiskunmajsai Roma Érdekképviseleti Szervezet, a Cigányság Foglalkoztatásért Kht, valamint egy keceli és egy mélykúti cigány érdekképviseleti szervezet együttesen mintegy 255 millió forintot nyert az EUQAL programból 2005-ben, és a kiírás szerint hátrányos helyzetű, köztük roma munkanélküliek segítésére kellett az összeget fordítani.

Kolompár Orbán az MTI-nek csütörtökön úgy fogalmazott: politikai ellenfelei összehangolt, lejárató akciósorozatot indítottak ellene, hogy így akadályozzák meg a cigányságért és a szélsőjobboldal előretörése ellen folytatott harcában.

Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese múlt szerdán közölte az MTI-vel, hogy Kolompár Orbánt, az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnökét gyanúsítottként hallgatták ki, mert az általa vezetett kiskunmajsai szervezet több mint tízmillió forint állami támogatással nem tud elszámolni.

A roma vezető közölte: kölcsönösen perben állnak az Országos Foglalkoztatási Közalapítvánnyal (OFA), egy munkahelyteremtésre adott pályázati projekt végrehajtása és elszámolása miatt, de visszautasítja a valótlan vádakat. Állítólag ugyanis már százmillió forintnyi pályázati pénzt keresnek szervezetén.