Deme nem képviselheti tovább a csepeli pénzügyi bizottságot

MTI
2009.01.16. 15:24

A csepeli kettős gyilkosságban gyanúsított Deme Gábor nem képviselheti tovább a csepeli önkormányzat közbeszerzési eljárásaiban a kerület pénzügyi bizottságát, tájékoztatott Borka-Szász Tamás, a pénzügyi bizottság alelnöke pénteken. Deme Gábor a pénzügyi bizottság állandó delegáltja volt az önkormányzatnál folyó közbeszerzési eljárásokat bíráló bizottságokban. A pénzügyi bizottság - amelynek a meggyilkolt Takács József szintén tagja volt - e delegálását vonta vissza egyhangú szavazással.

Deme viszont továbbra is tagja az önkormányzat pénzügyi, ellenőrzési és közbeszerzési bizottságának, mert e tagságából nem lehet visszahívni. Az csak akkor szűnne meg, ha lemondana, tette hozzá Borka-Szász Tamás.

Az alelnök azt is elmondta, hogy Takács József iskolaigazgató és Papp László igazgató-helyettes temetése január 30-án, 13 órakor lesz a csepeli temetőben. A csepeli kettős gyilkosság kapcsán Deme Gábort társtettesként, több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítja rendőrség. A férfit az MSZP csepeli szervezete hétfőn megtartott rendkívüli taggyűlésén kizárta a pártból.