Újabb gyanúsított a Concordia-ügyben

Népszabadság
2001.07.12. 07:37
Hűtlen kezeléssel gyanúsítják az ORFK nyomozói F. Beatrix ápolónőt, aki a Ploy Kft. képviseletében részt vett a Concordia Közraktár Rt. kereskedőcégének, a GMS '96 Kft.-nek több mint 55 millió forintos vagyoni hátrányt okozó ügyletben. Az ápolnőt a napokban már kihallgatták az ügyben, amelynek eddig Böröczky Csaba, a GMS '96 Kft. ügyvezetője, valamint Korompai Nicolette, a Concordia menesztett vezérigazgatója "esett áldozatul". A Népszabadság úgy tudja, hogy a gyanúsított beismerő vallomást tett a rendőrségen, és elmondta: az elmúlt hetekben ismeretlenek súlyosan megfenyegettek több tanút, akiket a rendőrség az úgynevezett agrárügyekben már kihallgatott.

A rendőrség adatai szerint a Concordia kereskedő cége, a GMS '96 Kft. már lényegében megállapodott a későbbi vevővel, az Agrograin Rt.-vel egy tizenegyezer tonnás búzaeladás tranzakcióban, amikor Korompai Nikolette utasította Böröczky Csabát, hogy a búzát ne az Agrograin Rt.-nek, hanem a Ploy Kft.-nek adja el. Állítólag a 340 millió forintos vételárat is Korompai határozta meg. A Ploy Kft. később 55 millió 880 ezer forintos felárral adta tovább a búzát az Agrograinnek. Ezt az összeget később a Ploy Kft. öt különböző társaságnak utalta tovább.

A Népszabadság információi szerint a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) a héten újabb feljelentést küldött az ORFK-nak a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium tulajdonában lévő cégeknél folytatott vizsgálatok megállapításaira hivatkozva.