Miklós
-7 °C
2 °C

Átadták a Hősök terét

MTI
2001.08.18. 20:10
Kapcsolódó cikkek (1)
A rendezvényen Rockenbauer Zoltán, a nemzeti kulturális örökség minisztere és Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere mondott ünnepi beszédet. A Hősök emlékkövénél a kultuszminiszter és a főváros vezetői mellett - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség képviseletében - Szabó János miniszter, Fodor Lajos vezérezredes, vezérkari főnök és Nagy János budapesti helyőrségparancsnok helyezett el koszorút.

A műsorral egybekötött ünnepség zárásaként Paskai László bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, Márkus Mihály református püspök, Szebik Imre evangélikus elnök-püspök és Verő Tamás rabbi mondott imát.

A Hősök terén álló Ezredéves Emlékmű szobrait és domborműveit háromnegyed év alatt restaurálták: a szobrokat tavaly novemberben mozdították el helyükről és ez év augusztus 1-jén helyezték vissza talapzatukra. A Hősök emlékköve köré - annak védelme érdekében - korhű megjelenésű, öntöttvasból készült, hozzávetőlegesen egy méter magas kerítést emeltek. A követ a jövőben - a tervek szerint - díszőrség vigyázza majd.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.