Az öngyilkosságtól sem riad vissza a sztrájkoló politikus

Magyar Hírlap
2001.12.06. 07:31
Egy hete már csak folyadékot vesz magához Pöttendi János, Szigetvár munkáspárti képviselője. A rendőrként 1993-ban nyugállományba vonult politikus hat éve üzemelteti vendéglőjét a város főutcáján. Ez idáig nem is volt semmi problémája sem neki, sem a hatóságoknak, ám augusztus óta valami ok miatt fordult a kocka: az elmúlt négy hónap alatt ugyanis csak az ÁNTSZ négy esetben kereste meg, de többször megfordult nála az APEH, a Pénzügyőrség és az Országos Munkavédelmi Felügyelet is. A képviselőnél - állítása szerint - akkor "szakadt el a cérna", amikor a legutolsó ellenőrzési akciót a rendőrség koordinálta, és úgy viselkedtek vele akár egy bűnözővel.

A hatóságok folyamatosnak vélt "vegzálása" miatt immáron hetedik napja éhségsztrájkol a képviselő. A végletekig ki fogok tartani, még akkor is, ha ez az életembe kerül" - közölte minden indulattól mentesen véleményét Pöttendi János. Éhségsztrájkomban egyébként a családom mellettem áll, sőt a lányom is elkezdte velem együtt a tiltakozást - tette hozzá.

A hatóságok határozottan cáfolják a képviselő vádjait, a szigetvári ÁNTSZ főorvosnője pedig visszautasítja fellépésük feltételezett politikai indíttatását. Sűrű intézkedéseiket a szóban forgó vendéglő nem megfelelő higiénés állapotával indokolta. A megyei rendőrség szóvivője szerint a képviselő által kifogásolt akciók megkülönböztetés nélkül érintik a megye valamennyi városát.