Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Indoklás nélkül menesztett rendőrkapitány

Népszava
2001.12.28. 09:50
Január elsejével felmenti tisztségéből a VI-VII. kerületi rendőrkapitányság vezetőjét az országos rendőrfőkapitány - értesült a Népszava. Béres Lászlóval csütörtökön közölte Orbán Péter - a budapesti rendőrfőkapitány jelenlétében -, hogy jövő év elejétől beosztásából - törvény adta jogával élve - indoklás nélkül felmenti. A lap úgy tudja, hogy az érintett tudomásul vette a döntést, de miután nem tud vele azonosulni, jogorvoslatot kezdeményez.
Bár a jogszabály egyeztetést ír elő, az érintett szakszervezet is csupán szóbeli tájékoztatást kapott az országos rendőrfőkapitány szándékáról. Ezzel kapcsolatban Fábián Ágota, a Független Rendőrszakszervezet főtitkára kérdésünkre elmondta: telefonon közölte vele Orbán Péter, hogy szakmai eredménytelensége miatt kénytelen felmenteni kapitányi tisztségéből Béres Lászlót. A döntést nem indokolta meg, bár a szakszervezeti vezető már akkor közölte vele, hogy nem ért egyet a szándékkal. Álláspontja szerint ez jogilag és emberileg egyaránt aggályos.
A felmentésnek nincs szakmai indoka, annak ellenére, hogy a VI-VII. kerületi rendőrkapitányságon az utóbbi időben megnövekedtek az ellenőrzések. Azt viszont nem lehet tudni, hogy ezek milyen eredménnyel zárultak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!