A képviselők benyújtották vagyonnyilatkozatukat

MTI
2002.02.01. 06:34
Csütörtök estig 384 országgyűlési képviselő adta le vagyonnyilatkozatát - közölte az MTI érdeklődésére Karsai József, az Országgyűlés mentelmi bizottságának főtanácsadója. Elmondta: két parlamenti képviselő nem tett eleget vagyonnyilatkozat tételi kötelezettségének, amelynek határideje éjfélkor lejár.

Karsai József tájékoztatása szerint Dögei Imre (FKGP) kórházi kezelése miatt nem tudja eljuttatni vagyonnyilatkozatát, egy másik kisgazda képviselő pedig postára adta a dokumentumot. A törvény szerint a vagyonnyilatkozatot az Országgyűlés elnöke nyilvánosságra hozza, de a képviselővel közös háztartásban élő hozzátartozók vagyonnyilatkozatát nem kezelik nyilvánosan. Ez utóbbi dokumentumokba csak a mentelmi bizottság tagjai tekinthetnek be, a képviselő vagyonnyilatkozatával kapcsolatos eljárás során.

A képviselők vagyonnyilatkozata hétfőtől lesz megtekinthető az Országgyűlés sajtóirodáján. Ezen kívül a parlamenti könyvtárban és a Képviselői Irodaház tájékoztató-központjában is lesznek másolatok a nyilatkozatokról.