Két centrum párt is indulhat a választáson

MTI
2002.02.04. 15:18
Két centrum párt is indulhat a választáson A Legfelsőbb Bíróság (LB) hétfői végzésében elutasította a Magyar Centrum Párt kifogását a Kupa Mihály által képviselt Összefogás Magyarországért Centrum, mint jelölő szervezet, nyilvántartásba vétele ellen - tájékoztatta Lomnici Zoltán, az LB elnökhelyettese az MTI-t közleményben. A közlés szerint a Magyar Centrum Párt az Országos Választási Bizottsághoz nyújtotta be a kifogást.

Az ismertetés szerint a Legfelsőbb Bíróság azért utasította el a kifogást, mert az Összefogás Magyarországért Centrumot a Somogy Megyei Bíróság jogerős végzéssel nyilvántartásba vette, így "jelölő szervezetként való nyilvántartásba vétele sem utasítható vissza". A bírósági bejegyzést tanúsító jogerős végzés ugyanis a bíróság által vizsgált körülmények vonatkozásában az Országos Választási Bizottságot köti - olvasható a közleményben.

Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda titkára az MTI megkeresésére elmondta: az OVB egy héttel ezelőtti ülésén vette nyilvántartásba a Kupa Mihály által képviselt Összefogás Magyarországért Centrumot mint jelölő szervezetet. Közölte: a Magyar Centrum Párt a törvényes határidőn - három napon - belül élt kifogással, amelyet az OVB az ülés jegyzőkönyvével együtt a Legfelsőbb Bírósághoz továbbított.