Kövér: a bolsevik generációnak nincs több dobása

MTI
2002.02.13. 17:24
Kövér László megítélése szerint "ez a választás lesz a rendszerváltás befejezése". A Fidesz - Magyar Polgári Párt ügyvezető alelnöke szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján úgy vélte: ha a polgári koalíció megkapja a felhatalmazást a munkája folytatásához, "akkor végérvényesen feloldódnak azok a félelmek, amelyeket az emberek így fogalmaznak meg: mi lesz akkor, ha ezek, mármint a kommunisták visszajönnek".
- Konszolidáció akkor lesz az országban, ha valamennyien elfogynak azon az oldalon, akiknek nincs helyük a demokratikus közéletben, kezdve Keleti Györggyel, folytatva Horn Gyulával, s befejezve Kovács Lászlóval, Lendvai Ildikóval és Medgyessy Péterrel - jelentette ki Kövér László.

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint a polgári erők ellenfelei szempontjából "küzdelem folyik életre-halálra", "ugyanis annak a bolsevik generációnak, amelyiknek már nincs több dobása, ez a harc lesz a végső". - Ha veszítenek, akkor a Kovács László-, Horn Gyula-, Nagy Sándor-féle csapat oda kerül egyszer, s mindenkorra a történelem rossz emlékei közé - jelentette ki Kövér László.