Turi-Kovács ÁSZ-vizsgálatot kér az FKGP-székház eladása miatt

MTI
2002.02.22. 15:54
A Kisgazda Polgári Egyesület pénteken rendkívüli vizsgálati kérelmet nyújtott be az Állami Számvevőszékhez és a legfőbb ügyészhez - közölte Turi-Kovács Béla környezetvédelmi miniszter, a Kisgazda Polgári Egyesület elnöke pénteken Budapesten.

Hozzátette: a legfőbb ügyészhez benyújtott kérelmükben azt kérik, vizsgálják ki, érvényes-e a Független Kisgazdapárt székházáról kötött adásvételi szerződés; a párt gazdálkodásának ismeretében felmerül-e az a lehetőség, hogy hűtlen kezelés történt, illetve ennek megfelelően - polgári jogi és büntetőjogi ügyben - várják a legfőbb ügyész állásfoglalását.

Turi-Kovács Béla elmondta: nem feljelentést tettek, hanem úgy gondolják, a törvényesség megóvása érdekében az ügyészségnek kötelessége az ügyet kivizsgálni.

Az FKGP felosztatta a párt nagykőrösi szervezetét - tájékoztatta az MTI-t közleményben Réti Miklós Pest megyei elnök pénteken. A politikus az országos elnökség által is jóváhagyott döntést azzal indokolta, hogy a nagykőrösi szervezet nem Gidai Erzsébetnek - akit az FKGP ebben a körzetben hivatalos jelöltként indít -, hanem Czira Szabolcsnak gyűjtik az ajánló cédulákat. Réti Miklós emlékeztetett arra: Czira Szabolcsot - akit korábban már kizártak az FKGP-ből - a Fidesz-FKDSZ színeiben indul az országgyűlési választásokon a nagykőrösi körzetben, így a kisgazda helyi szervezet nem támogathatja őt. A Kisgazda Polgári Egyesület elnöke szerint a kisgazda székház adásvételéről kötött szerződés érvénytelen, és nem lehet tudni azt sem, hová tűnt a korábban kampánycélokra félretett, évi 20 millió forint.