Kovács László levelet írt a kampány hangneméről Mádlnak

MTI
2002.02.26. 16:07
Kovács László szocialista pártelnök nyílt levélben osztotta meg aggodalmát Mádl Ferenc köztársasági elnökkel "bizonyos pártoknak a kampány hangnemével kapcsolatos kijelentései és tényleges gyakorlata közötti éles ellentét miatt".

Az ellenzéki politikus levelében példaként említi Kövér László, Fidesz alelnök hétfőn Budafokon elmondott beszédét, amelynek egyes részei - véleménye szerint - alapjaiban mondanak ellent az államfő által kért mértéktartó, a nemzeti konszenzust nem támadó hangvételnek, és emberi méltóságukban sértik a szocialistákat.

- Különösen visszataszítónak érzem azt a megfogalmazást, miszerint: "Medgyessy Péter és Kovács László nem mert kijönni a Köztársaság téri pártszékházból, nehogy úgy járjanak mint szegény Mező Imre, akit onnan kilépve hátba lőttek." - hangsúlyozza levelében Kovács László.

A pártelnök ezért arra kéri Mádl Ferencet: vesse latba személyes tekintélyét és politikai befolyását annak érdekében, hogy a választási kampányban ilyen, illetve ehhez hasonló kijelentések ne hangozhassanak el.

A levélben felidézi, hogy az MSZP kinyilvánította azt is: elutasítják a terror és az erőszak minden formáját illetve a vallásos hitet az emberek legszentebb magánügyének tekintik, amelynek megsértéséhez senkinek sincs joga.