Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Kovács László levelet írt a kampány hangneméről Mádlnak

MTI
2002.02.26. 16:07
Kovács László szocialista pártelnök nyílt levélben osztotta meg aggodalmát Mádl Ferenc köztársasági elnökkel "bizonyos pártoknak a kampány hangnemével kapcsolatos kijelentései és tényleges gyakorlata közötti éles ellentét miatt".

Az ellenzéki politikus levelében példaként említi Kövér László, Fidesz alelnök hétfőn Budafokon elmondott beszédét, amelynek egyes részei - véleménye szerint - alapjaiban mondanak ellent az államfő által kért mértéktartó, a nemzeti konszenzust nem támadó hangvételnek, és emberi méltóságukban sértik a szocialistákat.

- Különösen visszataszítónak érzem azt a megfogalmazást, miszerint: "Medgyessy Péter és Kovács László nem mert kijönni a Köztársaság téri pártszékházból, nehogy úgy járjanak mint szegény Mező Imre, akit onnan kilépve hátba lőttek." - hangsúlyozza levelében Kovács László.

A pártelnök ezért arra kéri Mádl Ferencet: vesse latba személyes tekintélyét és politikai befolyását annak érdekében, hogy a választási kampányban ilyen, illetve ehhez hasonló kijelentések ne hangozhassanak el.

A levélben felidézi, hogy az MSZP kinyilvánította azt is: elutasítják a terror és az erőszak minden formáját illetve a vallásos hitet az emberek legszentebb magánügyének tekintik, amelynek megsértéséhez senkinek sincs joga.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.