A dombóvári SZDSZ-jelölt tagadja, hogy kopogtatócédulákat vett

2002.02.27. 17:06
Székely Attila az SZDSZ dombóvári országgyűlési képviselőjelöltje közlemény útján tagadja, hogy pénzért vásárolt kopogtatócédulákat. Az ezt állító Magyar Nemzettől helyreigazítást, a forrásként megnevezett Munkáspárttól elégtételt követel.

"Nem felel meg a valóságnak az az állítás, miszerint pénzt adtam volna a kopogtatócédulákért. Hazugság ez akkor is, ha a jobboldali propagandalap, a Magyar Nemzet találta ki, akár a Munkáspárt, amelyre hivatkozik. Ezzel szemben tény, hogy a Tolna megyei 4. sz. egyéni választókerületi jelöltek közül elsők között a szükségesnél jóval több ajánlószelvényt gyűjtöttem össze és adtam le a helyi választási bizottságnak, mely már egy hete (február 20-án) regisztrált, mint hivatalos képviselőjelöltet. Ez elfogadhatatlan. Éppen ezért, elvárom, hogy a személyemet hírbe hozó Munkáspárt, és a Magyar Nemzet nevét viselő országos napilap megkövessen, és sajtó helyreigazítási kérelmemnek helyt adjon. "

A Magyar Nemzet szerdai számában a Munkáspárt dombóvári elnökére hivatkozva azt közölte, hogy Székely Attila darabonként ötszáz forintért vásárolt kopogtatócédulákat. Az ügyben a megyei rendőr-főkapitányság nyomozást indított.