Ágnes
-13 °C
0 °C

A Munkáspárté a harmadik budapesti lista

MTI
2002.03.01. 19:16
Kapcsolódó cikkek (1)
Nyilvántartásba vette péntek délutáni ülésén a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) a Munkáspárt budapesti listáját. A harmadikként területi listát állító párt a Budapesten kiosztható 28 listás mandátumhelyre 80 személyt jelölt meg. Az érintettek meghallgatását követő hosszas vita után az FVB megsemmisítette a Zuglóban működő 22. számú egyéni választókerületi választási bizottságnak azt a határozatát, amellyel jogszerűnek találta a helyi polgármester választási szórólapját.

Kutalikné dr. Kardos Zsuzsanna polgármester (SZDSZ) szórólapját két fideszes politikus, a helyi elnök és a frakcióvezető kifogásolta. Weinwurm Árpád és Rozgonyi Zoltán szerint ugyanis sérti a jelöltek közti esélyegyenlőséget és alkalmas a választók megtévesztésére is a szórólap, mivel a polgármester Paskai László bíboros-prímás és a polgármesteri hivatal két köztisztviselőjének társaságában látható.

Az FVB megalapozatlanság miatt új eljárásra utasította a helyi választási bizottságot. Fogarasi József, az FVB elnökhelyettesének összegzése szerint a tényállást nem tisztázták, az elutasító jegyzőkönyv nem arról szólt, mint a beadvány, nem volt a határozatnak indoklása sem, és így másodfokon nem is lehet érdemben tárgyalni az ügyről.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.