Mária
-6 °C
-2 °C

MSZP: nőnapi kampány a nőkért

2002.03.08. 11:05
A nők nagyobb közéleti szerepvállalását, a nemek közötti megkülönböztetés megszűntetését, a gyermeknevelés jelenleginél nagyobb támogatását és az egyedül álló nők életkörülményeinek javítását nevezte az MSZP kormányra kerülése esetén a párt nőkkel kapcsolatos tennivalói közül a legfontosabbnak a szocialisták országos elnöksége négy tagja.

Szili Katalin elnökhelyettes, Lendvai Ildikó alelnök, valamint Lamperth Mónika és Nagy Nóra elnökségi tagok nőnapi sajtótájékoztatójukon kifogásolták, hogy a konzervatív jobboldal szinte kizárólag a férfiakhoz szól. Lendvai Ildikó szerint a kormányzó pártok vezetői között szinte alig van hölgy, csupán egy "politikai méhkirálynőt" kreáltak maguknak. Utaltak arra, hogy az MSZP vezető testületeiben a nők arányának már most el kell érni legalább a 20 százalékot.

A szocialista politikusok ígérete szerint az MSZP kormányra kerülve egyebek mellett 10 ezer forinttal emelné a gyes-t, társadalombiztosítási támogatást adna a fogamzásgátlókra és emelné az özvegyi nyugdíjat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.