Dömötör
12 °C
14 °C

Nemzetközi Roma Nap: megkoszorúzzák a Dunát

RSK
2002.04.08. 16:13
Az 1971 óta minden évben világszerte megünnepelt napon a romák több világvárosban így Budapesten is megkoszorúzzák város folyóját. A Romani Union - Roma Világszövetség 1971. április 8-i londoni megalakulásának évfordulóját a romák nemzetközi ünnepeként tartják számon. Ez alkalomból Magyarországon több roma szervezet hétfőn az Erzsébet híd pesti hídfőjénél a cigányság nagy vándorlásáról, a balkáni háborúk elől menekülőkről és a rasszizmus elől kivándorlókról emlékezve szórnak virágot a Dunába.

A Magyarországi Roma Parlamentben 14 órakor Kamondi Zoltán "Kísértések" című Filmszemle-díjas filmjét vetítik, 17 órától Túró Zoltán festőművésznek nyílik kiállítása, 18 órától pedig az Ando Drom szórakoztatja majd a látogatókat.

A Duna-parti megemlékezés szervezői közleményben üdvözlik a romák nagyarányú részvételét a választáson, és arra biztatják őket: a második fordulóban is menjenek el voksolni. "A magyar demokrácia szempontjából örömteli változásként értékeljük, hogy a szélsőséges MIÉP kiszorult az országgyűlésből, de még kedvezőbb, hogy a demokratikus értékeket valló baloldali és liberális erők helyzete megerősödött." - kommentálták a roma szervezetek a választások első fordulójának eredményét.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!