Torgyán feljelentést tett a székházeladás miatt

Népszabadság
2002.04.24. 10:08
Az FKGP Belgrád rakparti székházának eladása miatt feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon Torgyán József kisgazda elnök. Erről a politikus a Nap-kelte keddi műsorában beszélt.

A székházat év elején vásárolta meg Szeremley Huba 700 millió forintért. Az üzletember a vételárból 200 millió forintos foglalót már megfizetett. A szerződés szerint a fennmaradó 500 millió kifizetése után a tulajdonába kerül az épület, ha az FKGP július 31-ig nem tudja visszafizetni a foglalót. Mivel az FKGP a 0,76 százalékos választási eredménye után nem kap költségvetési támogatást, nem tudja visszafizetni a 200 milliót Szeremleynek, s a párt elveszti székházát.

- Azért tettem büntetőfeljelentést az ügyben ismeretlen tettes ellen csalás bűntettének gyanúja miatt, mert sem a vételár, sem a foglaló visszafizetésének a határideje nem stimmel - közölte Torgyán. Állítása szerint nem volt tudomása arról, hogy az FKGP főtitkára, Gyimóthy Géza, valamint G. Nagyné Maczó Ágnes alelnök és Deák József pártfőügyész 700 millió forintért eladta a székházat.