Auguszta
5 °C
22 °C

A tévé-előfizetési díj legfeljebb egy forint lesz

Népszabadság
2002.04.30. 10:33
A Fidesz támogatni tudja az MSZP elképzelését a tévé-előfizetési díj eltörléséről, ha megfelelő garanciát kap a közmédiumok további finanszírozására - nyilatkozta lapunknak Szalai Annamária, a Fidesz-frakció médiaszakértője. A szocialisták száznapos programjában szerepel a jelenleg készülékhasználati díjnak nevezett, havi 670 forint eltörlése júliustól. Ehhez módosítani kell a médiatörvényt, a törvényhozás kétharmados egyetértésével.

Szalai emlékeztetett arra, hogy az előfizetési díjak jelentik a Magyar Televízió legfőbb anyagi forrását. Ezért csak olyan elképzelést tudnak támogatni, amely nem viszi csődbe a köztévét. A díjakból befolyó összeg negyven százaléka a Magyar Televíziót, 28 százaléka a Magyar Rádiót, 24 pedig a Duna Tv-t illeti meg. A maradék részt a médiakuratóriumok, a médiahatóság kapja meg, illetve pályázatokon osztják szét filmek készítői között.

Amennyiben a Fidesz nem támogatja a szocialisták elképzelését, az MSZP a médiatörvény helyett az ötvenszázalékos költségvetési törvényben rendezi a kérdést. A díjat ebben az esetben nem tudják eltörölni, annak öszszegét azonban jelképes egy forintra szállítják le

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!