Kész a kunmadarasi reptérterv

Népszabadság
2002.05.16. 08:06
A kunmadarasi önkormányzat egy budapesti beruházási szakértői csoporttal együttműködve elkészítette a település határában lévő volt szovjet katonai repülőtér és laktanya hasznosítási tervét.

A település több éve próbálja elérni, hogy az ingatlan az ÁPV Rt.-től az önkormányzat tulajdonába kerüljön, de a privatizációs szervezet ezt a kérelmüket nem terjesztette a kormány elé. A döntést a nagyközség önkormányzata februárban éhségsztrájkkal próbálta kikényszeríteni. A polgármester, az alpolgármester, egy önkormányzati képviselő és néhány helybéli nyugdíjas részvételével zajló demonstrációt kilenc nap elteltével felfüggesztették, miután az ÁPV Rt. vezetője ígéretet tett az érdemi tárgyalások elkezdésére. Ehhez azonban feltételül szabták, hogy az önkormányzat dolgozza ki: milyen fejlesztéseket tervez az ingatlanon.

Márki Sándor polgármester elmondta: a tervezet elkészült, és az elképzelések szerint a repülőtér a jövőben Északkelet-Magyarország logisztikai központjaként működhetne. Hozzátette: az anyagot csak akkor nyújtják be, ha az új kormány dönt majd az ÁPV Rt. vezetőinek sorsáról. Attól félnek ugyanis - fogalmazott a polgármester -, hogy a privatizációs szervezet mostani vezetői ismét parkolópályára állítják a kunmadarasi repülőtér ügyét.