Változatlanul őrzik a Szent Koronát a Parlamentben

MTI
2002.05.30. 22:41
A díszőrök időleges távollétének a Szent Koronától nem politikai, hanem a szolgálat ellátásából adódó egészségi okai voltak - áll a köztársasági őrezred csütörtökön, az MTI-nek eljuttatott közleményében. A tájékoztatás szerint azonban a köztársasági őrezred koronaőrző őrsége változatlanul őrzi a Szent Koronát.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön kilátásba helyezte, hogy a házbizottság ülésén tájékoztatást kér Szili Katalin házelnöktől, miért szüneteltetik a díszőrséget a Parlamentben a Szent Koronánál. Szili Katalin csütörtökön a házbizottság ülését követő sajtótájékoztatón leszögezte, hogy "a malőr a köztársasági őrezrednél történt", amiről ő előzetesen nem kapott tájékoztatást.

Az Országgyűlés elnöke aláhúzta, hogy a koronát a jövőben változatlanul őrzik a köztársasági őrezred tagjai. Az őrezred csütörtök esti közleménye kitér arra is, hogy a közeljövőben bemutatja a sajtó képviselőinek az új díszelgési rendet, addig pedig a korábban bevezetett őrzési rendszer változatlanul működik.