Gyöngyi
2 °C
13 °C

Változatlanul őrzik a Szent Koronát a Parlamentben

MTI
2002.05.30. 22:41
A díszőrök időleges távollétének a Szent Koronától nem politikai, hanem a szolgálat ellátásából adódó egészségi okai voltak - áll a köztársasági őrezred csütörtökön, az MTI-nek eljuttatott közleményében. A tájékoztatás szerint azonban a köztársasági őrezred koronaőrző őrsége változatlanul őrzi a Szent Koronát.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön kilátásba helyezte, hogy a házbizottság ülésén tájékoztatást kér Szili Katalin házelnöktől, miért szüneteltetik a díszőrséget a Parlamentben a Szent Koronánál. Szili Katalin csütörtökön a házbizottság ülését követő sajtótájékoztatón leszögezte, hogy "a malőr a köztársasági őrezrednél történt", amiről ő előzetesen nem kapott tájékoztatást.

Az Országgyűlés elnöke aláhúzta, hogy a koronát a jövőben változatlanul őrzik a köztársasági őrezred tagjai. Az őrezred csütörtök esti közleménye kitér arra is, hogy a közeljövőben bemutatja a sajtó képviselőinek az új díszelgési rendet, addig pedig a korábban bevezetett őrzési rendszer változatlanul működik.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!