Dávid Hende utódlásáról

MTI
2002.06.06. 20:48
Dávid Ibolya pártelnök az MDF elnökségének következő ülésén tesz javaslatot a Hende Csaba általános alelnök lemondása miatt megüresedett posztra. Ezt az MDF elnöke közölte az MTI érdeklődésére csütörtökön, jelezve, hogy még senkivel nem tárgyalt az ügyben.

Hende Csaba azért mondott le alelnöki posztjáról, mert Orbán Viktor volt miniszterelnök felkérte, hogy segítse a polgári körök mozgalom szervezését.

A lemondott alelnök parlamenti funkcióival kapcsolatban Dávid Ibolya - utalva Hende Csaba foglalkoztatási bizottsági elnöki posztjára - megjegyezte: a bizottsági elnöki feladat nagyon sok munkával jár, sokkal többel, mint a pártalelnöki, ezért egészen biztos, hogy Hende Csaba minden többletfeladattal járó munkáról lemond, ami azonban nem befolyásolja tagságát a képviselőcsoportban. Hozzátette: ez a képviselőcsoportra tartozó kérdés, amellyel a frakció ülésén foglalkoznak majd. Az MTI-nek sem Hende Csaba, sem Balsai István, az MDF parlamenti frakciójának vezetője nem kívánt nyilatkozni az ügyben.